Více než 15 měsíců uplynulo od chvíle, kdy se nápad, zrozený v hlavě Jana Hrušky – jednatele společnosti Stratex a Jiřího Hrabáka – generálního ředitele Radia Impuls, podařilo zrealizovat. Již od začátku si nekladli malé cíle. Jejich plánem bylo představit českému divákovi podívanou, show a hudební zážitek nejhranějších českých a slovenských interpretů formou živého koncertu ve vysočanské O2 aréně. Ta svou kapacitou patří mezi největší kryté arény v Evropě a její kapacita při plném obsazení se blíží 18 tisícům diváků.

Oznámení a předprodej byl zahájen v první den rovnodennosti – 21. března 2016. Řada zpěváků a kapel přišla osobně do vysílání radia Impuls oznámit svojí účast na největší hudební akci letošního roku, kterou producent a dramaturg Jan Hruška označil za „pětihodinový minifestival v hale a hudební dialog tří generací interpretů naší populární hudby.“

Osmdesátá léta zastoupil Miro Žbirka, Dalibor Janda i Michal David. Léta devadesátá přinesla velký rozmach české a slovenské scény populární hudby a celou vlnu nových tváří jako Janek Ledecký, Ilona Csáková, Leona Machálková, Petr Kolář. Slovenským hostem „českých devadesátek“ byl Vašo Patejdl. Léta po roce 2000 byla a jsou ve znamení pop rocku a v poslední době i folk popu. Nechyběli tedy Chinaski a stále populárnější soubor Jelen a velmi populární v Čechách i na Slovensku No Name.

Během léta byla také přislíbena účast našeho nejpopulárnějšího zpěváka pana Karla Gotta. A začala se nahrávat i nová skladba Země vstává. Michal David s producentem Janem Hruškou plánovali vytvoření speciální písně na velké finále Českého mejdanu s Impulsem už v březnu, ale rozhodnutí pana Gotta během léta nazpívat tuto píseň a premiérově jí představit na živo v O2 Aréně udělalo radost úplně všem hudebním fanouškům.

První kamiony vezoucí materiál vjely do O2 arény ve čtvrtek ráno. Celkem bylo navezeno do O2 arény 14 plně naložených kamionů naložených mimo jiné 176 ks reproboxů, 74 motory pro zavěšení 18 tun materiálu na konstrukci arény a 230 inteligentních světel. Technický personál čítal 115 osob. Za celou dobu více než pětihodinového koncertu se na podiu vystřídalo sedm nástrojovek a spotřebovalo se více než jeden megaWatt elektrické energie. Celkem se na akci a přípravě včetně interpretů, muzikantů, výkonné produkce, TV produkce, a ostatního personálu – ochranky, gastro, hostes servis, doprava, dekorace, přípravné práce, maskérny, koordinace a režie podílelo přes 1 000 lidí.

Dveře se pro první návštěvníky otevřely v sobotu 15 října v 17 hodin, 90 minut před začátkem koncertu. Téměř až na posledních pár míst vyprodaná hala začala žít svým vlastním životem hned při prvním rozehřívacím bloku kapel v podání skupin Jelen, No Name a Chinaski. Do varu je dostal druhý blok, ve kterém se publiku představili se svými největšími hity Dalibor Janda, Petr Kolář, Miro Žbirka, Ilona Csáková, Peter Nagy, Janek Ledecký či Vašo Patejdl. Závěrečný blok zahájil Michal David se svými největšími hity. Na podiu jej střídali jeho hosté – Leona Machálková, Sagvan Tofi, zpěvačky muzikálu Kleopatra. Konečné finále patřilo hvězdě večera Karlu Gottovi, který vedle svých osvědčených hitů zazpíval i novinku – píseň „Země vstává“.

Celá show byla doplněna taneční skupinou pod vedením naší přední choreografky Qaši. Speciální taneční vystoupení dotvářelo mejdanovou atmosféru. Moderování se ujali Vlasta Korec a Petr Vondráček. Pro návštěvníky byly k dispozici také fun zóny, kde se mohli sejít se svým oblíbeným interpretem. Celý koncert natáčel televizní štáb zajištěný hlavním mediálním partnerem TV Prima na 16 kamer.

Stratex se tak stal současně producentem nového videoklipu Karla Gotta Země vstává, který se natáčel během finálového vystoupeni. Jeho premiéra byla naplánována na 17. listopadu exkluzivně v pořadu TV Prima Top Star Magazín a impuls.cz. Skladba Země vstává, byla zároveň nominována posluchači Radia Impuls jako jedna ze tří nejoblíbenějších písniček v kategorii Český slavík Mattoni 2016 – Píseň Radia Impuls.

Celý záznam koncertu Český mejdan s Impulsem uvede TV Prima jako svůj hlavní silvestrovský pořad roku 2016. Záznam koncert bude také odvysílán 5. prosince ve vysílání Radia Impuls.

Záštitu nad koncertem převzalo hlavní město Praha. Hlavním partnerem megakoncertu byla společnost: Expert Elektro. Dalšími partnery koncertu byli Manner a VZP pojištovna, hlavním mediálním partnerem TV Prima.

Již nyní můžeme všechny ujistit, že přípravy na Český mejdan s Impulsem 2017 jsou již v plném proudu.

 

Oficiální píseň Rádia Impuls

 

Rozhlasové spoty Rádia Impuls

Jelen

Dalibor Janda

Chinaski

Petr Kolář

Michal David

Noname

Vašo Patejdl

Miro Žbirka

 

Reklamní spoty Expert Elektro, hlavního partnera Českého mejdanu s Impulsem

 

Reklamní spot Manner

 

TV spot Manner

zatím nejde nahrát

 

Reklamní spot PVZP

 

Napsali o nás

Radio TV, Impuls, Revue iDnes.cz, HNonline.sk, Super.cz, blogerka Danai, Kultura iDnes.cz, Tapito, Revue iDnes.cz